56-годишна жена от Исперих е приета на лечение в русенската болница

България 08.07.2020 18:50 Снимка: ДНЕС+

56-годишна жена от Исперих е приета на лечение в русенската болница

Заместник областният управител на област Русе Валентин Колев е в постоянен контакт с директора на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова, както и с директорите на лечебните заведения от Русе и региона относно броя на хоспитализираните пациенти с коронавирус от област Русе, а също и от съседни области.

По данни на Университетска болница „Канев“ днес в инфекциозното отделение е приета 56-годишнина жена с коронавирусна инфекция от гр. Исперих. Тя е с придружаващо заболяване артериална хипертония, а до лечебното заведение е транспортирана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ в Исперих. Понастоящем жената е в средно тежко състояние и към момента не се налага интубация. В УМБАЛ „Канев“ освен пациентите от област Русе на лечение е и още един пациент от област Разград.

По информация от останалите лечебни заведения в УМБАЛ „Медика Русе“ на лечение от други области са съответно 5 души от област Разград и един от област Търговище. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“ освен пациентите от Русе се намират още трима пациенти от Разградско.

Припомняме, че понастоящем общият брой на диагностицираните с COVID-19 от област Русе е 46, като активните случаи са 29 – 27 от гр. Русе и по един от гр. Бяла и село Щръклево. От посочените активни случаи към момента девет са хоспитализирани в трите лечебни заведения в гр. Русе, а двайсет са на домашно лечение, информират от Областна администрация в Русе.

CHF CHF 1 1.82056
GBP GBP 1 2.17694
RON RON 10 4.04473
TRY TRY 10 2.28993
USD USD 1 1.65987