Започна косене на зелените площи в центъра на Варна

Варна<+> 16.03.2023 09:57 Снимка: ДНЕС+

Започна косене на зелените площи в центъра на Варна

Започна косене на тревни площи в централната градска част, съобщиха от район "Одесос". До момента са обхванати 24,65 дка зелени площи по бул. “Мария Луиза“,  бул. “Осми Приморски полк“, ул. “Антим І“, бул. “Сливница“, бул. “Пирин“, бул. “Съборни“, бул. “Цар Освободител“. След извозване на окосената трева обработките ще продължат край останалите булеварди и в градските градини. В момента се премахват механизирано дънери на дървета, с цел подготовка на места за предстоящо засаждане на фиданки в района на ул. “Иларион Макариополски“, ул. “Марко Балабанов“, ул. “Петър Енчев“, посочват още от районното кметство.

 Дейностите по косене в район „Аспарухово“ се очаква да започнат след 20 - ти март край главни улици - бул. „Народни будители“, бул. „Първи май“, ул. „Мара Тасева“. В периода от 15-ти до 19-ти март в района са възложени дейности по резитба на клони на големи улични дървета по заявление на граждани и поддръжка на живия плет пред сградата на районната администрация, съобщават оттам.

На територията на район "Младост" дейностите по косене също ще започнат на 20-ти март - край  основни булеварди и в парковете. В момента се премахват сухи и опасни дървета и се извършват резитби по заявления на граждани, посочват от районното кметство. В останалите райони на града също предстоят дейности по косене.

CHF CHF 1 2.01114
GBP GBP 1 2.29006
RON RON 10 3.93195
TRY TRY 100 5.66429
USD USD 1 1.83543