Задържаха дрогиран шофьор от Варненско, катастрофирал след гонка с полицията

Варна<+> 03.04.2024 10:14 Снимка: ДНЕС+

Задържаха дрогиран шофьор от Варненско, катастрофирал след гонка с полицията

Към наказателна отговорност е привлечен 24-годишен мъж от варненско село, седнал зад волана на автомобила си след употреба на наркотични вещества, използвал регистрационни табели, издадени за друго МПС, оказал съпротива на полицейски служители при опит да бъде проверен и извършил хулигански действия при управление на МПС.

Случаят е от изминалата нощ, когато при обход на територия полицейски екип на ОД на МВР – Добрич забелязва автомобил с неизправни светлини, който се движи по улица в града. Подадени са светлинен и звуков сигнал за спиране за проверка, но водачът на автомобила не се съобразява и продължава движението си. Напуска пределите на Добрич и се отправя към близките села, като се движи с много висока скорост. Втори патрул прави опит да спре колата, но водачът й отново не се съобразява с полицейското разпореждане и продължава с висока скорост да се опитва да избяга.

До задържането му се стига след като мъжът самокатастрофира при опит рязко да навлезе в крайпътна територия поради движение с несъобразена скорост. При извършените от полицейските органи проверки е установена неговата самоличност – Д.Р. на 24 г. от село в община Вълчи дол, област Варна. Тестовете за алкохол и наркотични вещества показали, че той е седнал зад волана след като е употребил метамфетамин. Освен това регистрационните табели, поставени на управлявания от него автомобил, били издадени за друго МПС.

Мъжът е задържан. Той ще остане в ареста за срок до 72 часа с цел да се яви пред съда в областния град за определяне на мярка за неотклонение. Наблюдаващият прокурор ще настоява да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража.

Задържаният е привлечен към наказателна отговорност за четири престъпления. Предстои в съда да бъде внесено искането за задържането му под стража. Лекият автомобил, който Д.Р. е управлявал, е иззет от органите на реда и към момента вече е извън движение.

CHF CHF 1 2.02049
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.63146
USD USD 1 1.83594