Варна<+> 24.02.2022 17:26 Снимка: ДНЕС+

За по-малко от седмица, полицията разби втора оранжерия за марихуана във Варна

Днес в рамките на специализирана полицейска операция, криминалистите от сектор „Наркотици“ към ОДМВР Варна, предприели претърсване на имот в с. Осеново, собственост на  32 - годишен варненски лекар. Първоначално медикът бил спрян от Пътна полиция и тестът му с дрегер за употреба на наркотични вещества, дал положителен резултат, а управлявания от него автомобил  бил с прекратена регистрация. В хода на процесуално-следствените действия последвало претърсване на къщата, в която живее мъжът и служителите на реда открити едно помещения, пригодени  за отглеждане на растения от рода на конопа, оборудвано и със специална техника за това. Намерени са и множество цифрови ковид сертификати на ЕС, както и списъци  с лични данни. Иззето е и известно количество обрани и почти изсушени растения.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на Районна  прокуратура - Варна.

Припомняме, че на 18 февруару т.г., в рамките на аналогична операция, криминалисти от областната дирекция откриха изградена оранжерия за отглеждане на канабис в апартамент в кв.Аспарухово, собственост на 50-годишен местен жител. От помещението униформените иззеха  60 стръка растения, отглеждани в саксии. 

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648