Второкласниците от ОУ "Христо Ботев" благодариха на медиците в борбата им с COVID-19

Варна<+> 13.01.2021 09:00 Снимка: ДНЕС+

Второкласниците от ОУ "Христо Ботев" благодариха на медиците в борбата им с COVID-19

Второкласниците от ОУ "Христо Ботев" във Варна казаха своето искрено и топло " благодаря" на медиците, които са на фронта и спасяват животи с цената на своя в тази тежка пандемия от COVID-19, поставила целия свят на колене.

Малчуганите отправиха топли поздрави, пожелания и чисто детската си любов към онези, които се грижат за най-ценното ни - здравето. В тяхно лице децата виждат хората, които ги пазят, които се грижат за тях и техните родители, приятели и близки. 

Второкласниците нарисуваха картини, плакати и картички, които да стигнат до медиците, а идеята им е да усмихнат медицинските работници в тежката им битка. 

Инициативата е на учениците и техните преподаватели от учебното заведение. 

Част от картичките вече стигнаха до медиците от СБАЛОЗ “Д-р Марко Антонов Марков – Варна”.

Думата "благодаря" е ценна и радва всеки. Тя дава добър пример, че да има на кого и за какво да си благодарен е ценно и дарява щастие. В тази тежка обстановка, потърпевши са най-вече децата. Поставянето им на дистанционно обучение и липсата на контакти с любимите учители и приятели в училище раниха крехката детска психика.

Особено за най-малките, за които училището от безопасно и обичано място, място на приятели, игри и детски смях, се превърна в опасност и обител, в която те вече знаят, че не са защитени от страшния зъл вирус, който броди и заразява близките им и обичаните учители. 

Геновева Михайлова

CHF CHF 1 1.76583
GBP GBP 1 2.26348
RON RON 10 4.01212
TRY TRY 10 2.21388
USD USD 1 1.59986