Водата в туристически комплекс  "ИЗВОРИ" край Варна е негодна за пиене

Варна<+> 06.08.2023 08:43 Снимка: ДНЕС+

Водата в туристически комплекс "ИЗВОРИ" край Варна е негодна за пиене

Водата в туристически комплекс, намиращ се в с. Любен Каравелово, е негодна за пиене и готвене. Комплексът разполага със самостоятелен каптаж, където обаче здравните власти са открили наличието на колиформи. Ето и подробностите, които съобщиха от РЗИ за медия “Нова Варна”:

Става въпрос за еко-комплекс “Извори”, който разполага и с ресторант. Според запознати, заведението е собственост на заместник-председателя на Общинския съвет във Варна Христо Атанасов, научи ДНЕС+.

От здравните власти са изпратили писмо до ОДБХ-Варна с информация за установена повторна проба вода, взета в рамките на един месец от комплекс „Изворите“ с ресторант към него, с. Любен Каравелово, м-ст „Батова река“, община Аксаково. Пробата не съответства на Наредба № 9 за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели, по микробиологичния показател „колиформи“. В писмото е посочено, че питейната вода в комплекса не следва да се ползва за пиене и приготвяне на храна.

Според здравните власти, “икономическият оператор на комплекс „Изворите“ е изпълнил предписаните мероприятия в Предписание на РЗИ – Варна и е предприел незабавни действия за осигуряване на бутилирана вода.”

CHF CHF 1 2.07229
GBP GBP 1 2.28245
RON RON 10 3.93662
TRY TRY 100 6.26186
USD USD 1 1.81482