Ветроходци се събират на форум във Варна

Варна<+> 25.06.2020 14:30 Снимка: ДНЕС+

Ветроходци се събират на форум във Варна

На 27.06.2020 г. (събота) от 13.00 ч. в АУЛАТА на ИУ – Варна ще се състои второто издание на Националния форум  „Ветроходство в Черно море”, организиран от Ветроходна академия „Кор Кароли“ в партньорство с Иконoмически университет – Варна, ДП „Пристанищна инфраструктура“, „MUSSALA“ – застрахователен брокер, хотел и казино “Черно море”, MY POS, TOTAL E&P BULGARIA BV, IV Ceilings, Bon Marine, Блек сий яхтинг и Сдружение „За интелигентен растеж“.

Поради удължаването на епидемичната обстановка заради COVID-19 на форума строго ще се спазват всички противоепидемични мерки, като ще бъде запълнен само до 50% от капацитета на аулата при спазване на дистанция от 1,5 м и няма да се допускат хора без маски или предпазни шлемове.

Форумът е насочен към широката публика, като акцентът тази година е морската култура сред младите и възможностите на ветроходството като спорт, професия, хоби, терапия и екологично плаване в Черно море.

Новото тази година е, че лекторите ще обсъждат морски теми в пет дискусионни панела, сред които изявени ветроходци и собственици на ветроходни яхти от Варна, Бургас, Балчик и Созопол; организаторите на регати за килови яхти в България; журито от конкурса за есе на тема “Морска култура – какво е това?”.

Специални гост-лектори са ръководните представители на ДП “Пристанищна инфраструктура” (Ангел Забуртов), ИА Морска администрация (Живко Петров) и Пристанище Варна ЕАД (Тихомир Тодоров). За официалното откриване на форума е поканен кметът на Варна Иван Портних.

Ветроходна академия Кор Кароли кани всички любители на морето да присъстват на форума, а освен че ще имат възможност да задават въпроси и разговарят с лекторите, могат да участват в жребий за ваучер-подарък „Ветроходен курс”, като се регистрират на сайта, откъдето и да получат повече информация за пълната програма: www.corcarolisailing.org/forum_2020. Входът е свободен!

Всяка година Форумът ще се провежда в различни градове, а в настоящата 2020 г. започва от Варна по повод честванията на 100 години от създаването на Икономически университет – Варна, като следващите години ще бъде в Бургас и София.

CHF CHF 1 1.82056
GBP GBP 1 2.17694
RON RON 10 4.04473
TRY TRY 10 2.28993
USD USD 1 1.65987