Във Варна ситуацията продължава да е много тежка

Варна<+> 19.11.2023 14:09 Снимка: ДНЕС+

Във Варна ситуацията продължава да е много тежка

„Взети са мерки, работят всички екипи. Терените се разчистват. Обезопасяват се пътищата, за да може градският транспорт да се движи. Ситуацията продължава да е много тежка, бедственото положение остава. Поривите на вятъра достигат 30 метра в секунда, вълнението е 6 бала, има 4-метрови вълни. Предстои да се вземе решение дали утре да бъде учебен ден“, заяви кметът на Варна Благомир Коцев на брифинг след заседание на кризисния щаб заради ураганния вятър.

Той обясни, че училищата трябва да бъдат огледани и обезопасени, за да няма рискове.

„Призовавам хората да останат по домовете си и да излизат само в крайни случаи. Да не се движат с автомобили, тъй като има много падащи предмети и летящи ламарини. Хората да приберат саксиите от терасите си. Има много случаи на поражения на имущество. 2 училища имат пострадали покриви, районите са обезопасени“, каза още Благомир Коцев.

Силният вятър в Стара Загора събори няколко дървета. Има и много изпочупени клони. Няма пострадали, само материални щети по няколко автомобила, предаде БГНЕС.

Към горещия телефон на община Стара Загора са били подадени 26 сигнала за паднали дървета в събота. Екипи на Общината, пожарната и доброволци работят на терен след силната буря.

CHF CHF 1 2.05078
GBP GBP 1 2.31374
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.57012
USD USD 1 1.82993