Варненски свободен университет ще е домакин на научна конференция “Изкуственият интелект и човекът“

Варна<+> 30.05.2024 15:26 Снимка: ДНЕС+

Варненски свободен университет ще е домакин на научна конференция “Изкуственият интелект и човекът“

Студентският съвет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ е организатор и домакин на Научната конференция "Изкуственият интелект и човекът“, която ще се проведе на 1 юни 2024 г. от 10:00ч. в Учебно-спортен комплекс, зала 2 на ВСУ „Черноризец Храбър“. Събитието ще обедини студентската общност и водещи учени в областта на изкуствения интелект, които ще обсъдят последните постижения, предизвикателства и перспективи пред тази бързо развиваща се област.

На конференцията ще бъдат представени над 20 доклада в седем различни направления, свързани с изкуствения интелект - Компютърни науки, Строителство и архитектура, Психология и педагогически науки, Изкуства, Медицина, Стопански и социални науки, както Право и защита на националната сигурност. Студентите ще имат възможност да представят своите проекти пред жури от водещи специалисти и изследователи в областта на изкуствения интелект и съвременните технологии. Председател на научното жури е д-р Стоян Мишев от Института за физико-математически изследвания на ВСУ "Черноризец Храбър", който работи в областта на математичната и теоретичната физика, а в последните години и в областта на машинното обучение.

Участниците ще имат възможността да се запознаят с актуални изследователски проекти и иновации в областта, както и да обменят идеи и опит с колеги от сходни сфери.

Още по темата

CHF CHF 1 2.05617
GBP GBP 1 2.3135
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.59171
USD USD 1 1.82532