Върбинка Любчева от ОУ “Христо Ботев” е единия от осемте носители на наградата „Неофит Рилски”

Варна<+> 04.06.2020 17:06 Снимка: ДНЕС+

Върбинка Любчева от ОУ “Христо Ботев” е единия от осемте носители на наградата „Неофит Рилски”

Върбинка Любчева от ОУ “Христо Ботев” е единия от осемте носители на наградата „Неофит Рилски” за Варненска област, предаде репортер на ДНЕС+. Призът и е присъден за дългогодишна, цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищно образование. Директорът на основното училище Виктория Шереметова, връчи наградата на учителката в присъствието на деца и родители, по време на получаването на свидетелствата на преминалите вече във втори клас първолаци.

 „Много съм горда от това, че Върбинка Любчева получи това отличие за дългогодишна работа и цялостен принос в предучилищното и училищно образование. Само 8 човека са наградени в цяла Варненска област.”, заяви директорът на училището.

„Много блгодаря за въможността да получа тази награда. Тя нямаше да е факт, ако не бях номинирана за нея, и затова благодаря още веднъж за признанието”, заяви наградената учителка.

Върбинка Любчева бе номинирана от педагогическия съвет към ОУ”Христо Ботев” и напълно заслужено призът „позна” собственика си.

Почетното отличие „Неофит Рилски“ е най-високото отличие, присъждано в образователната система на Република България.

Учредено през 1996 г., по традиция се връчва в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май. Тази година поради противоепидемините мерки, наградата се връчва дистанцфионно.

Ежегодните награди „Неофит Рилски“ се присъждат от Министерството на образованието и науката на изявени учители и директори на детски градини, училища и обслужващи звена в сферата на образованието за дългогодишната им цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета и приноса им в развитието на образователното дело в България.

Геновева Михайлова

CHF CHF 1 1.81465
GBP GBP 1 2.20841
RON RON 10 4.01295
TRY TRY 10 2.17047
USD USD 1 1.61625