Варна<+> 13.12.2022 10:30 Снимка: ДНЕС+

Вандали отново потрошиха един от асансьорите на пасарелката в Аспарухово

Вандали потрошиха за пореден път асансьор на пасарелката в Аспарухово. За деянието съобщи кметът на района Ивайло Маринов.

По думите на Маринов, е счупен дори бутонът за повикване на асаннсьора, освен повредата, която видимо от снимковия материал е нанесена. Средният асансьор на пасарелката продължава да не финкционира, съобщава още кметът на района, тъй като е нанесена сериозна повреда и се очакват части от чужбина за ремонта на съоръжението.

Ивайло Маринов алармира и за осветлението в асансьорите на пасарелката. По думите му, миналата седмица са подменени всички осветителни тела, а към момента вече някои от тях липсват.

Днес сутринта е констатирана още една вандалска проява - подлеза на Морската гимназия, където е измъкнато и счупено цялото табло на асансьора.

Очевидно е любимо място на аспаруховските тийнейджъри да пишат "любовни"послания по общинска собственост, както и да нанасят материални щети, но тези техни действия не остават без последици - майки с колички, с малки деца, възрастни и трудно подвижни хора, нямат шанс да преминат булеварда.

Последствията от бруталните посегателства върху новоизградените съоръжения и инфраструктура, ги търпят най-уязвимите и трудно подвижните.

Жителите на района се надяват, че в най-скоро време ще има видеонаблюдение на ключовите места в Аспарухово, за да се прекрати вече неравностойната борба с хулиганщината и вандализма.

 

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.33073
RON RON 10 3.93725
TRY TRY 100 5.4048
USD USD 1 1.78876