Варна<+> 16.09.2023 17:54 Снимка: ДНЕС+

В истински празник се превърна откриването на новата учебна година в ОУ "Христо Ботев" във Варна

В истински празник се превърна откриването на новата учебна година в ОУ "Христо Ботев" във Варна.

С изнасянето на знамената на училището и поднасяне на венец пред бюста-паметник на патрона Христо Ботев по традиция бе открита новата учебна година.

Детска глъч и вълнение изпълниха двора на училището, който бе изпъстрен от цветя за любимите учители и белите красиви униформени възпитаници на учебното заведение.

С реч на директора на основното училище Виктория Шереметова започна музикално-артистичната програма, която бяха подготвили домакините за своите гости и ученици. Тя поздрави всички деца, учители, родители и гости, дошли да отпразнуват заедно откриването на новия учебен сезон. Всички присъстващи по традиция бяха приветствани и от кмета на район "Аспарухово" Ивайло Маринов. Гости на събитието бяха общински съветници, служители от РУО-Варна, председателят на Обществения съвет към училището, преседателят на Народно читалище "Просвета-1927" Николай Бинев, родители и близки, дошли да изпратят на по пътя на знанието учениците.

Тържествен водосвет за здраве и благополучие бе отслужен по повод старта на учебната година.

С много песни, танци, усмивки и вълнение, удари първият звънец за новата учебна 2023-2024 година, а директорът по стар обичай на училището, плисна менче с вода и посрещна всички ученици с топли пожелания на входа на сградата. Настроението остана приповдигнато, докато и последното дете не прекрачи прага на училището, а дворът опустя.

"Нямах търпение вече да чуя детски смях, тичане, тропане, всичко онова, което ние - учителите и всички, работещи с деца, знаем какво вълнение е те да се завърнат отново в училище след ваканцията", заяви Виктория Шереметова за ДНЕС+.

През почивните месеци бяха извършени редица ремонтни дейности в сградата на учебното заведение. Ремонтиран бе изцяло първият етаж от двуетажната сграда. Помненени са врати, мебели, инфраструктура и е поставено видеонаблюдение във всяка една от стаите.

На добър час!

По материала работи Геновева Михайлова, ДНЕС+

CHF CHF 1 2.01114
GBP GBP 1 2.29006
RON RON 10 3.93195
TRY TRY 100 5.66429
USD USD 1 1.83543