Установени са всички контактни лица на служителя на Община Варна

Варна<+> 26.06.2020 15:39 Снимка: ДНЕС+

Установени са всички контактни лица на служителя на Община Варна

Приключил е първият етап от епидемологичното проучване на контактните лица на служителя на Община Варна, предаде репортер на ДНЕС +.

Това заяви д-р Дочка Михайлова, директор на РЗИ-Варна днес на брифинг. Тя бе придружена от областния управител Стоян Пасев и комисар Андрей Ангелов, зам.-директор на ОД на МВР-Варна. Тя допълни, че се касае за 22 контактни лица, на които предстои да бъдат връчени предписания за превеждане под карантина, а от понеделник стартират изследвания на всички.

По думите ѝ, Общината е предприела мерки да осводоби своите служители още преди да бъдат издадени предписанията от Здравната инспекция и в момента се извършва цялостна дезинфекция на сградата.

Д-р Михайлова потвърди последните 8 случая за денонощието, като съобщи, че освен един от тях, който е свързан с предишен заразен, другите нямат общо помежду си.

Тя изрази притеснение от факта, че вече във Варна има разпространение на вируса, като не се наблюдават обособени огнища. 

Един от новоконстатираните случаи е служител в кол център, а друг е контактен на него, който е работел от дома си, коментира още директорът на РЗИ-Варна.

Двама от 8-те са били посетители в различни дискотеки.

"Все още няма причина на този етап да се предприемат мерки на регионално ниво", каза областният управител Стоян Пасев. Той допълни, че ако продължи да се вдига заболеваемостта, такива ще бъдат обмислени и предприети, ако е нужно.

Геновева Михайлова

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448