УМБАЛ „Света Марина“ във Варна спира плановите операции

Варна<+> 18.10.2021 13:22 Снимка: ДНЕС+

УМБАЛ „Света Марина“ във Варна спира плановите операции

Заради увеличението на броя на хоспитализираните пациенти в УМБАЛ ,,Света Марина“ ЕАД – Варна, със заповед на изпълнителния директор д-р Силвия Андонова, от 15 октомври се въвеждат следните противоепидемични мерки:

Преустановяване на плановия прием и планова оперативна дейност в УМБАЛ ,,Света Марина“ ЕАД – Варна, с изключение на дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични заболявания и онкохематологични заболявания, дейности по рехабилитация и психиатрична помощ.

Забраняват се посещенията на външни лица/свиждания в лечебното заведение за болнична помощ, с изключение на свижданията при пациенти в терминален стадий.

При посещенията на външни лица/свижданията в лечебното заведение за болнична помощ се спазват всички противоепидемични мерки, при задължително носене на лични предпазни средства (калцуни, ръкавици, престилка и защитна маска за лице) и недопускане на повече от един посетител на стая по едно и също време.

Временните противоепидемични мерки, ще бъдат променени в зависимост от развитието на епидемичната ситуация на територията на област Варна. 

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448