Учение ще затвори лента от Аспарухов мост посока Бургас на 31 август

Варна<+> 19.08.2022 10:04 Снимка: ДНЕС+

Учение ще затвори лента от Аспарухов мост посока Бургас на 31 август

В изпълнение указанията на Държавна агенция за безопасност на движението по пътищата (ДАБДП), Областна администрация Варна, организира провеждането на съвместно пълномащабно учение с участието на всички съставни части на единната спасителна система (ЕСС).

Учението ще бъде на тема : „Ликвидиране на последствията от възникнало тежко пътно-транспортно произшествие (ПТП) с пострадали хора и изтичане на горими течности (ГТ)“.

Планирано е да се проведе на 31-ви август 2022г.

По време на практическите занимания ще бъде симулирано настъпване на тежко ПТП между автобус, превозващ пътници, и автоцистерна. Ще бъдат отработени действия за спасяване и извозване на пострадали хора, предотвратяване на екологично замърсяване от изтеклите ГТ в морски води и въздушно наблюдение на терена от вертолет на ВМС.

Мястото на провеждане е високата част на „Аспарухов мост” до стълб с № 8202 и граничната зона между сушата и единия от каналите към Варненското езеро, където автоцистерната е паднала от моста, след настъпилата катастрофа.

Предвижда се учението да обхване часовия интервал от 19.30 до 21. 00 ч. на посочената дата. За целта ще бъде затворена за движение дясната пътна лента от платното на „Аспарухов мост”, в посока Бургас.

Участници в симулациите ще бъдат:

ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ОБЩИНА ВАРНА

РЕГИОНАЛНАТА ДИРЕКЦИЯ „ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО“ – ВАРНА

РЕГИОНАЛНАТА ДИРЕКЦИЯ „АВТОМОБИЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ“ – ВАРНА

ОБЛАСТНО ПЪТНО УПРАВЛЕНИЕ НА „АГЕНЦИЯ ПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА“ - ВАРНА

ДИРЕКЦИЯ "МОРСКА АДМИНИСТРАЦИЯ - ВАРНА"

ТЕРИТОРИАЛНО ПОДЕЛЕНИЕ „ПРИСТАНИЩЕ ВАРНА“ ПРИ ДЪРЖАВНО ПРЕДПРИЯТИЕ „ПРИСТАНИЩНА ИНФРАСТРУКТУРА

РЗИ – ВАРНА

БЧК – ВАРНА

СЕКТОР „ПЪТНА ПОЛИЦИЯ“, СЕКТОР „ОХРАНИТЕЛНА ПОЛИЦИЯ“ И СЕКТОР „РАЗСЛЕДВАНИЯ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПО ТРАНСПОРТА“ ПРИ ОД НА МВР – ВАРНА

ЦЕНТЪР ЗА СПЕШНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ – ВАРНА

ДИРЕКЦИЯ „НАЦИОНАЛНА СИСТЕМА 112“ КЪМ МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

След приключване на всички действия, представител на Областна администрация Варна ще предостави информация на средствата за масово осведомяване за целите, задачите и резултатите от проведеното учение.

Организаторите се извиняват на жителите и гостите на град Варна за причиненото неудобство от пътния трафик по време на провеждане на мероприятието.

По материала работи Геновева Михайлова

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648