Варна<+> 13.06.2021 14:14 Снимка: ДНЕС+

Трети ден Аспарухово пее и танцува

Кандидати за народни представители от коалицията ГЕРБ-СДС уважиха празника на район Аспарухово

Традиционният събор "Аспарухово пее и танцува" продължава вече четвърти ден. Специални гости през вчерашния, трети ден, бяха група "Кикимора", която събра стотици варненци пред сцената. Кандидати за народни представители от коалицията ГЕРБ-СДС уважиха празника на варненския район Аспарухово.

Представителят на СДС - Варна доц. д-р инж. Медиха Хамза, Д-р Лидия Маринова, Мария Димитрова, Мартин Андонов, общинският съветник Милена Димова уважиха поканата на кмета на район Аспарухово Ивайло Маринов, който е и сред организаторите на мероприятието.

Към празнуващите се присъедини и министърът на младежта и спорта от правителството на Бойко Борисов Красен Кралев, който е и родом от Варна. Той се появи с тематична фланелка с номер 5, под който коалицията ГЕРБ-СДС ще участва на изборите през юли  и пожела късмет на колегите си в надпреварата. Кметът на район Аспарухово Ивайло Маринов поздрави всички гости с празника на района и благодари на всички, които са участвали в организацията на събитието, като специални благодарности той отправи към Николай Бинев- председател на Народно читалище „Просвета - 1927“ и Любка Тодорова, а отец Ясен от храм „Свети цар Борис-Михаил“ отслужи водосвет.

Традиционно съборът „Аспарухово пее и танцува“ се организира всяка година, а тазгодишното издание продължава цели четири дни.

За 54-ти път аспаруховци и гости се веселят под звуците на богата музикално-артистична програма, а специалните гости на сцената огласиха Аспаруховия парк. Най-малките посетители на празника изпълниха атракционите, а мнозина от тях се включиха и в игрите и забавленията, организирани на сцената.

Поради лошото време вчера забавленията от „Алея на творчеството“ бяха отложени за днес. Тазгодишното издание на "Аспарухово пее и танцува" ще закрие младата певица Тита.

Събитието се организира със съдействието на Фонд „Култура“ към община Варна.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648