Варна<+> 23.08.2023 13:53 Снимка: ДНЕС+

Стартираха ремонтните дейности и в ж.к. "Дружба" - Руските блокове в Аспарухово

Започна основен ремонт на междублоковото пространство в ж.к. „Дружба“ – т.нар. Руски блокове в район „Аспарухово“. За това съобщи кметът на района Ивайло Маринов за ДНЕС+.
 
Проектът предвижда обособяване на нови паркоместа с бетонови паркоелементи на тревна фуга – 264 броя, от които 13 за хора със специални потребности. За осигуряване на по-добра достъпност към комплекса, във връзка с новата транспортна схема в района, ще бъде изградена нова улица. Тя ще се свързва със съществуващия паркинг зад блокове с номера 3 и 4 и ще се ползва като вход за комплекса, който ще разполага общо с 3 входа и 3 изхода.
Изцяло подменено ще бъде уличното осветление като предстои да бъдат поставени 113 нови стълбове с LED осветителни тела.
 
Предвидено е по-голяма част от зелените площи и обособени градинки пред входовете да бъдат запазени. В целия комплекс ще бъде подменена асфалтовата настилка, ще бъдат изградени нови тротоари и рехабилитирани съществуващите.
В рамките на проекта ще бъде изградена и нова зона за спорт. В свободните от сгради и съоръжения площи се предвижда озеленяване. Предвижда се ремонтните дейности да приключат до края на месец ноември, като до тогава временно ще бъде създадено неудобство за живущите.
 
"Ще се стараем да ремонтираме поетапно с цел минимизиране на проблемите, най-вече с паркирането. Предварително се извиняваме на гражданите и благодарим за проявеното търпение и разбиране.
На разположение съм за обсъждане на възникнали въпроси и проблеми по време на строителните дейности.",коментира още кметът ремонтните дейности, които продължават в район "Аспарухово".
 
CHF CHF 1 2.02028
GBP GBP 1 2.32635
RON RON 10 3.93298
TRY TRY 100 5.46945
USD USD 1 1.80095