След обиди, удар в лицето и нахално поведение в заведение, варненка се отърва с 1000 лв глоба

Варна<+> 10.11.2022 14:28 Снимка: ДНЕС+

След обиди, удар в лицето и нахално поведение в заведение, варненка се отърва с 1000 лв глоба

В бързо производство, 33-годишната подсъдима бе призната за виновна по повдигнатото й обвинение в причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди на управителка на заведение по крайбрежната алея.

Инцидентът е от следобедните часове на 25 октомври т.год. Тогава подсъдимата, заедно със свой познат, консумирала алкохол в заведението в зала за пушачи, оградена със стъкла и отворена към морето. След известно  време тя отишла до бара и поискала да бъде включен климатика, тъй като й било студено. Управителката обяснила, че не е възможно да пуснат устройството при отворена навън зала, но й предоставила одеяло. Малко по-късно подсъдимата се придвижила до вътрешното тяло на климатика и сама го включила. Впоследствие той бил спрян от персонала, но 33-годишната клиентка отново демонстративно сама го включила и тези действия се повторили няколко пъти.

Подсъдимата се разгневила, на няколко пъти на висок тон заявила, че храната е боклук и ще се оплаче на контролните органи, върнала една от порциите  поръчана храна и независимо от получените уверения, че няма да бъде включена в сметката, продължила да се държи обидно. На тръгване, преминавайки покрай бара, подсъдимата плиснала в лицето на управителката на заведението остатъка от питието си, след което я ударила силно в лицето, като междувременно съборила на пода телефона на  един от барманите, който понечил да заснеме случващото се.

По подаден сигнал от персонала с паник-бутон и  чрез обаждане към тел.112, на място пристигнали охранителен и полицейски екип. В резултат на нанесения по хулигански подбуди удар, пострадалата получила лека телесна повреда, изразяваща се в кръвонасядания по лицето и в областта на очния клепач, обусловили болка и страдание.

33-годишната жена е с чисто съдебно минало. Варненският районен съд я освободи от наказателна отговорност, като и наложи административно наказание – глоба, в размер на 1000 лева. В нейна тежест са и направените разноски по делото. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.33073
RON RON 10 3.93725
TRY TRY 100 5.4048
USD USD 1 1.78876