„Сиринце в небето” – чудна изложба в Апелативен съд – Варна

Варна<+> 21.01.2022 18:30 Снимка: ДНЕС+

„Сиринце в небето” – чудна изложба в Апелативен съд – Варна

Радост, усмивки и еуфория във Варненския апелативен съд! В арт-салона на школата за изкуства „Дедал”, разположен в съда, вече е разгърната втората самостоятелна изложба на Павел и Симона Тотеви, съобщават от там и добавят, че "сиринце" не е правописна грешка.

11-годишните таланти са най-младите автори в голямото семейство на художествено ателие „Дедал”. В чудна приказна изложба те представят 34 свои картини и още толкова – допълнително изработени в резултат на творчески устрем. Освен че са създадени с много радост и забавления, рисунките носят точно тези емоции на зрителя. Пред нас се разкрива пъстър животински свят с игриви кученца, котки, птички, лами и лисички. Младите майстори на четката доказват не само, че притежават талант, но и че развиват дарбата и уменията си, с неуморен труд, отдаденост и желание.

Брат и сестра Тотеви бяха приветствани от името на съдиите и съдебните служители от съдебния администратор Ани Бъчварова.

Името на изложбата е по едноименната творба на Павел – две полегнали мишлета са вперили замечтан взор в планета с формата на „сиринце” тип швейцарско, някак напомняйки ни Малкия принц.

Палаво коте, след като е полудувало и направило куп бели, е заспало насред разхвърляната коледна украса. В детството ни връща и една „сюрия” Снежковци, които се спускат по заснежена пързалка. Бял Мечун и син делфин не просто плуват във водата, но сами стават дом...

А във Фейсбук страницата на „Дедал” можете да видите възможностите за обучение по различните специалности:

Екипът на школата работи безвъзмездно и напълно доброволно с образователна и културна цел. Основни принципи са творчеството, науката, добрата култура, доброволчеството и отговорността. Всеки участващ в процесите на школата приема тези принципи.

Можете да допринесете за развитието на изкуството на Дедал, чрез дарение по банкова сметка:

Сдружение ШИДМНП Дедал

BG78UNCR70001519764111

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648