Съдят варненец, нападнал и ударил лекар

Варна<+> 06.06.2022 19:08 Снимка: ДНЕС+

Съдят варненец, нападнал и ударил лекар

Мъж на 55 години от Варна ще отговарят пред Районния съд за извършено от него нападение и нанесени удари над лекар, изпълняващ своите служебни задължение, с което му била причинена лека телесна повреда. Г.Г. ще бъде съден по обвинителен акт на Районна  прокуратура – Варна за извършеното от него престъпление по чл. 131, ал.2, т.3 във връзка с чл.130, ал.1  от НК, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от една до пет години.

55-годишният мъж е обвинен за това, че на 17 септември 2020 година, малко след 22:30 часа, след като бил уведомен за смъртта на сестра си, която била настанена за лечение в болнично заведение, той заедно с други нейни близки нападнали лекар.

След като чули лошата новина обвиняемият и дъщеря му започнали да обвиняват лекаря, който бил дежурен, за смъртта на своята близка и да искат обяснение. Към словесните обвинения се включил и друг близък на починалата, като всички се приближили към доктора, започнали да викат и да ръкомахат към него. Вследствие на агресията им той бил притиснат между стената и вратата на клиниката, когато обвиняемият Г.Г. му нанесъл един удар с юмрук в задната лява теменна област  на главата  и след това още един удар в областта на  левия бъбрек.

В резултат на нанесените му удари, видно от заключението на изготвената съдебно - медицинска експертиза, пострадалият лекар получил лека телесна повреда или временно разстройство на здравето неопасно за живота. Бил е хоспитализиран за кратко.

Обвиняемият не е криминално проявен, бил е осъждан, но е реабилитиран. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648