Съдът призна за виновен мъж, блудствал и ограбил млада жена във Варна

Варна<+> 17.10.2023 11:26 Снимка: ДНЕС+

Съдът призна за виновен мъж, блудствал и ограбил млада жена във Варна

Варненският окръжен съд призна за виновен 37- годишния Огнян Х. за това, че на 25 февруари тази година, извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление с младо момиче. Като използвал заплахи, че ще я изнасили и пребие нея и приятеля и́, подсъдимият и́ отнел 15 лева. Грабежът е извършен в условията на опасен рецидив, тъй като Огнян Х. е осъждан и преди за това престъпление.

Делото беше гледано при закрити врати, за да се предотврати разгласяването на факти от интимния живот на гражданите. Пострадалата се отказа от правото си да се конституира като частен обвинител и граждански ищец в процеса.

На 25.02.2023 г. младото момиче пристигнало във Варна, за да се види с приятеля си, който бил студент в града. С колата на момчето, отишли в началото на село Каменар, където паркирали край пътя и решили да се отдадат на интимност в автомобила. Огнян Х. се прибирал към селото, като пътувал със свой познат. Забелязал спряната кола и изпратил спътника си да я огледа. След като разбрал, че вътре имало разсъблечени младежи, подсъдимият отишъл при тях и започнал силно да им крещи и заплашва. Успял да опипа момичето, което се дръпнало и отказало да изпълнява нарежданията му. Тогава 37-годишният Огнян решил да ги ограби. Поискал 20 лева и заплашил, че ще извика още мъже, за да я изнасилят и да ги пребият. Момичето изсипало от портмонето си всичките си пари - 15 лева на монети и ги дало на Огнян Х. След като ги получил, той си тръгнал.

За извършения грабеж, Варненският окръжен съд определи на Огнян Х. наказание, в размер на 4 години и 6 месеца „лишаване от свобода, а за блудствените действия  - 2 години затвор. От така определените наказания Огнян Х. ще търпи най- тежкото от тях, а именно 4 години и 6 месеца затвор при първоначален „строг“ режим.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд - Варна в 15-дневен срок от днес.

CHF CHF 1 1.97419
GBP GBP 1 2.29625
RON RON 10 3.931
TRY TRY 100 5.59253
USD USD 1 1.80194