Варна<+> 05.06.2020 13:36 Снимка: ДНЕС+

С европейски средства обновяват сградата на полицията във Варна

Със символична първа копка продължават строителните дейности по обновяване на сградата на областната дирекция на полицията във Варна. В ремонта й са вложени близо 1,5 милиона лева. Средствата са осигурени от оперативна програма "Региони в растеж". Основен бенефициент е община Варна, а партньори са  Министерството на вътрешните работи и Държавната агенция “Технически операции. Целта на проекта е да се подобри архитектурния облик на сградата и нейните енергийни характеристики, заяви Десислава Цветанова, ръководител на проекта.

„Строителните дейности започнаха още през април, но заради кризисната обстановка с Ковид 19, отложихме официалната церемония”

 Ще бъде направена цялостна подмяна на дограмата, топлоизолация на външните стени и покрива, както и други мерки за повишаване на енергийната ефективност. Ще се подобрят условията и качеството на обслужване на гражданите и на работещите в системата на МВР. В момента се работи по едното крило на сградата, каза главния юристконсулта на полицията Георги Георгиев и допълни, че се търси финансиране и за рехабилитация на вътрешните помещения.

„В момента работят около 500 служители и те няма да бъдат местени, работния процес няма да бъде нарушен”.

Областната дирекция на МВР във Варна е построена през 1932 г. и е паметник на културата. През 70-те години на миналия век към нея са издигнати три пристройки. Ремонтът по саниране и обновяване на сградата в автентичния й вид ще приключи в края на годината.

CHF CHF 1 1.80727
GBP GBP 1 2.16636
RON RON 10 4.01402
TRY TRY 10 2.06669
USD USD 1 1.60855