Русенският театър гостува във Варна с пиеса по световен бестселър

Варна<+> 15.01.2024 10:19 Снимка: ДНЕС+

Русенският театър гостува във Варна с пиеса по световен бестселър

Драматичен театър „Сава Огнянов“ Русе представя на 25 януари във Варна представлението „Странна случка с куче през нощта“ по световния бестселър на Марк Хадън. Спектакълът ще се играе в ДТ „Стоян Бъчваров“ от 19:00 часа. Романът се поставя за първи път на голяма театрална сцена у нас.

Зарядът от емоции и динамично действие и отварянето към възприятията на различния са провокацията на режисьора Боян Иванов към зрителя.

“Има много вълнуващи моменти, а романът е много човешки. Актьорите се потопиха в емоционалното състояние на героите си, но не бих го нарекъл драма, защото нашият подход е различен и сме се опитали да ги интерпретираме много леко и топло, без да натискаме и подчертаваме това”, коментира Боян Иванов, който е и директор на Русенския театър.

15-годишният Кристофър провежда собствено разследване. Криминалната интрига завърта в калейдоскоп близките му и познатите в квартала и той се изправя пред най-голямото изпитание в живота си до този момент. Крайъгълният камък е лъжата, а свят, построен на логиката, не търпи това.

Известният актьор от варненската трупа Стоян Радев участва като гост актьор. “Романът е изключителен, а историята безкрайно вълнуваща. Драматизацията е много добре направена”, каза Радев. Ролята на Кристофър е дебют на младия актьор Калоян Желев. За да я получи, той печели кастинг, обявен от Русенския театър.

В спектакъла участват още Кристиана Ценкова, Ясена Господинова, Ивайло Драганов, Кадри Хабил, Милен Димитров, Венцислав Петков, Надя Банчева.

Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

От ДТ "Стоян Бъчваров" канят желаещите на 25 януари, от 19:00 часа.

CHF CHF 1 2.01134
GBP GBP 1 2.2729
RON RON 10 3.93045
TRY TRY 100 5.62332
USD USD 1 1.83233