Проф.д-р Георги Кобаков: Здравето е кауза, лекарската професия – призвание и отговорност

Варна<+> 07.04.2021 18:35 Снимка: ДНЕС+

Проф.д-р Георги Кобаков: Здравето е кауза, лекарската професия – призвание и отговорност

"Здравето е кауза, лекарската професия – призвание и отговорност!" С тези думи управителя на „СБАЛОЗ д-р Марко А. Марков – Варна“ ЕООД се обърна към лекарите и медицинските работници на днешния Световен ден на здравето. 

"Днес отбелязваме Световния ден на здравето и Деня на здравния работник!

Уважаеми колеги,

Бих искал, преди всичко, да отдадем почит на всички онези колеги, които загубиха живота си в битка за здравето и живота на нашите пациенти!

Всеки от нас, в момента, в който е решил да облече бялата престилка, е бил наясно с отговорността и жертвите, които ще му се налага да прави в името на опазването на човешкия живот.

В онзи момент едва ли някой е предполагал колко големи ще се налага да бъдат те.

Днес, за втори път отбелязваме професионалния си празник в извънредна ситуация. Отново на изпитание са подложени професионалните и човешките ни качества. И за пореден път ние ще останем верни на призванието си – да спасяваме, дори и с цената на собствения си живот!

Изключително горд съм, че съм един от Вас! Ние, лекарите, доказваме всеки ден, че човешките възможности са неограничени, когато волята за живот е подложена на изпитание. Че Хипократовата клетва е по-силна от страха. Че саможертвата не е литературно понятие. Че издръжливостта е безгранична, когато на кантар е поставено оцеляването.

Поклон пред всеки от Вас, които преодолявате човешките си слабости и поемате огромната отговорност да бъдете лекари в едно изпитание, равносилно на война!

Благодаря за безсънните дни и нощи. За всеотдайността и непримиримата битка за всеки пациент. Благодаря Ви за отдадеността, професионализма и хуманността!

Желая на всички Ви здраве и удовлетвореност!

Честит празник!", написа пропфесорът. 

Геновева Михайлова

CHF CHF 1 1.77062
GBP GBP 1 2.25448
RON RON 10 3.97123
TRY TRY 10 2.01401
USD USD 1 1.63394