Продължават измамите в интернет за чудодейни лекарства

Варна<+> 01.12.2020 12:42 Снимка: ДНЕС+

Продължават измамите в интернет за чудодейни лекарства

Този път мошеници замесиха в схемата си уважаван български кардиолог

Преди месец ДНЕС+ ви разказа за мними търговци, които продават лекарства за отслабване с неясен произход в интернет. Мошениците използваха фалшиви интервюта на известни личности, които уж самите те препоръчват чудодейни лекарства.

Този път в схемата на измамниците е замесен ужаваният български кардиолог  у нас - проф. Младен Григоров. С неговата снимка и измислено интервю, мошеници рекламират лекарство за прочистване на кръвоносните съдове. Според фалшивата новина, която се разпространява във Facebook, хапче удължава живота на човек поне с 15-20 години.

Пред Bulgaria ON AIR кардиологът каза, че се шокирал, когато видял снимката си и прочел уж даденото от него интервю. Още на следващия ден много хора започват да звънят на кардиолога, за да питат как да си купят лекарството.

Измамниците твърдели, че хапчетата може  да се купят само онлайн, защото в аптеките искали рушвети за тях.

Професор Григоров заяви, че няма нищо общо с това,  нито е виждал такова лекарство, нито е чул за него, нито е давал интервюта. Проф. Григоров подава сигнал в прокуратурата и в ГДБОП, а оттам са казали, че ще го потърсят при нужда.

Според светилото в кардиологията, измамниците са подходили много хитро, защото са избрали болест, която е един от най-големите проблеми в медицината.

CHF CHF 1 1.81549
GBP GBP 1 2.19645
RON RON 10 4.01278
TRY TRY 10 2.16845
USD USD 1 1.60868