Посланикът на Словакия посети Община Варна

Варна<+> 12.08.2020 11:35 Снимка: ДНЕС+

Посланикът на Словакия посети Община Варна

Посланикът на Словакия Н. Пр. Мануел Корчек се срещна вчера със заместник-кмета на Община Варна Пейчо Пейчев. Това бе първа визита на дипломата в морската столица. На срещата присъства и Едита Благоевова, почетен консул на Словакия в морския град.

По време на разговорите зам.-кметът Пейчо Пейчев запозна Н. Пр. Мануел Корчек с проектите, които реализира Община Варна, с възможностите на града и курортите като дестинация за четири сезона, с изграждането на индустриалната зона и потенциала на образователната система, като част от визията „Варна - Град на Знанието“. Подчертана бе амбицията на местната власт да се работи за промяна на икономическия профил на Варна и региона, с цел привличане на производства с висока добавена стойност.

Посланикът заяви, че Варна е град с голям потенциал и пожела допълнителна информация за университетите, както и за възможностите за развитие на стартъпи и високотехнологични компании в морската столица. Обсъдена бе и възможността да бъде организиране на събитие, за представяне на словашката култура. От своя страна, Пейчо Пейчев заяви, че общината е готова да съдейства за реализирането на подобна инициатива, като част от възможностите за утвърждаване на двустранните приятелски взаимоотношения между България и Словения и с цел популяризирането на Варна като привлекателна културна и туристическа дестинация.

CHF CHF 1 1.81752
GBP GBP 1 2.135
RON RON 10 4.02434
TRY TRY 10 2.18017
USD USD 1 1.65931