ОД на МВР-Варна със съвети за безопасно движениие на пътя и засилено полицейско присъствие

Варна<+> 29.04.2021 16:53 Снимка: ДНЕС+

ОД на МВР-Варна със съвети за безопасно движениие на пътя и засилено полицейско присъствие

Във връзка с предстоящите Великденски празнични и почивни дни на територията на ОДМВР- Варна е създадена организация за обезпечаване на обществения ред и улесняване пропускателната способност на натоварените пътища с цел предотвратяване на тежки пътнотранспортни произшествия.

За опазване на обществения ред и осъществяване на контрол на движението в дните с най- висока интензивност на трафика, са мобилизирани всички екипи от униформения полицейски състав. В празничната нощ, на връх Великден, е предвидено полицейско присъствие в районите на всички църковни храмове и параклиси, където ще се провеждат богослужения. Предвид плануваните пътувания на част от жителите на гр.Варна, служителите на реда ще следят да няма кражби в празните домове. 
За празничните дни ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие по главните пътни артерии, по входовете и изходите на града в дните, в които се очаква засилен поток от автомобили от и към Варна. В четвъртък и петък 29 и 30 април екипи на сектор „Пътна полиция“ ще дежурят на входно – изходните артерии на Варна. Спазването на правилата за движение по пътищата ще се гарантира и чрез използването на автоматизираните системи за контрол на скоростта. 
В областта се предвиждат засилени полицейски проверки за употреба на алкохол и наркотични вещества, управление на МПС без свидетелство за правоспособност и други.

С пожелания за светли и спокойни празнични дни, Ви призоваваме към отговорност, предпазливост и безопасно поведение на пътя!

И още няколко препоръки към водачите за предпазване от попадане в риск от пътно – транспортни произшествия, ОД на МВР – Варна съветва:

1) Преди пътуването прегледайте основно изправността на автомобила си. Проверете спирачната система, маслото, гумите и светлините.
2) Пътуването трябва да е добре планирано и е по-добре да се осъществи през светлата част на денонощието. Запознайте се с актуалната пътна обстановка.
3) Бъдете отговорни към себе си, семейството си и останалите на пътя! Бъдете толерантни!
4) Не сядайте зад волана след употреба на алкохол или наркотични вещества.
5) Шофирайте винаги със съобразена скорост. Бъдете концентрирани!
6) Винаги поставяйте предпазните колани.
7) Не предоставяте автомобила си на неправоспособен водач.
8) Не губете търпение и не предприемайте рисковани маневри! В колона винаги се съобразявайте със скоростта на останалите.
9) Бъдете особено предпазливи за неравностите по пътното платно!
10) Проверете предварително за валидността на документите си, както й за незаплатени глоби по Закона за движение по пътищата.

CHF CHF 1 1.78192
GBP GBP 1 2.27388
RON RON 10 3.96962
TRY TRY 10 1.9401
USD USD 1 1.60709