Община Варна няма да ремонтира улици, на които предстои изграждане на канализация

Варна<+> 21.03.2024 11:41 Снимка: ДНЕС+

Община Варна няма да ремонтира улици, на които предстои изграждане на канализация

Община Варна няма да ремонтира улици, на които предстои изграждане на канализация. Това стана ясно по време на приемния ден на заместник-кмета по правните въпроси и общинската собственост Диан Иванов.

По думите на Иванов големият проект на варненското ВиК–дружество е до 2026 г. Дотогава Общината няма да влага средства за ремонти на улиците там, за да избегне пилеенето на обществен ресурс.

Община Варна е избрала ул. „Сирма Войвода“ в местност „Свети Никола“ като пилотна улица за прилагане на всички стандарти за улична регулация в новите жилищни квартали.

По улицата ще бъдат изградени всички елементи на уличната регулация – настилка, осветление, тротоари и т.н.

Тази улица ще послужи като добър пример за жителите на новообразуваните квартали за това, как биха могли да изглеждат и техните улици, посочи Диан Иванов.

Улицата е заложена за проектиране в списъка с обекти за 100 млн. лв., които Варна получи по линия на Инвестиционната програма за общински проекти на Министерството на финансите.

Община Варна е собственик на цялото трасе, с изключение на три имота, по отношение на които планът за улична регулация е отменен вследствие на жалби от собствениците. Общинската администрация ще започне разговори със собствениците на тези три имота и след постигане на съгласие с останалите ще започне работа по участъка.

CHF CHF 1 1.98461
GBP GBP 1 2.28258
RON RON 10 3.93116
TRY TRY 100 5.59045
USD USD 1 1.80361