Най-малките жители на Провадийския квартал "Север" ще имат нова детска площадка

Варна<+> 03.04.2021 13:32 Снимка: ДНЕС+

Най-малките жители на Провадийския квартал "Север" ще имат нова детска площадка

С грижа за най-малките до началото на месец май т. г. ще бъде изградена нова детска площадка в кв. „Север“. Така, заедно с откритите съвсем наскоро ново футболно игрище и зона за стрийт фитнес в квартала, местата за отдих и отмора за многолюдния квартал ще се увеличат с още едно.
 
Предвидената площ за разполагането на забавните игрови съоръжения е 250 кв.м. На площадката ще бъдат монтирани пет различни модела люлки, от които две клатушки, два модела комбинирани детски съоръжения, въртележка, цветен ребус и две съоръжения за катерене и баланс. Елементите ще са в ярки и привлекателни за децата цветове, съобразени с предпочитанията им. Предвижда се пространството да е обезопасено с цветна ограда и да бъде оборудвано с паркови пейки и кошчета за отпадъци.
 
Детският кът ще е удобно разположен в непосредствена близост до клуба за хора в пенсионна възраст „Детелина“ и ще задоволи голяма част от потребността от модерно, привлекателно и обезопасено пространство за игра на най-малките жители на кв. „Север“.
 
Проектът е част от намеренията на община Провадия да има модерни детски и спортни площадки в обхвата на целия град, които да доведат до реална и дългосрочна промяна в живота на най-младите граждани.
CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448