Над 50 участници вече се регистрираха за маратона Галата - Варна

Варна<+> 06.07.2021 13:47 Снимка: ДНЕС+

Над 50 участници вече се регистрираха за маратона Галата - Варна

Над 50 участници от България, Дания и Русия вече се регистрираха онлайн за маратона Галата – Варна. 81-ото издание на проявата е на 1 август, неделя. Срокът за регистрация изтича на 29 юли.

Организатори на маратона са ВМС на РБ България, Община Варна и ПСК „Черно море“.

В 81-вия традиционен международен плувен маратон нос Галата – Варна могат да участват граждани и гости на Варна от страната и чужбина, родени преди 2009 г.

Регистрацията на участниците се извършва само и единствено в сайта на маратона най-късно до 29.07.2021 г. След тази дата онлайн платформата се затваря.

Всеки участник трябва да е преминал предсъстезателен медицински преглед не по-рано от 3 дни преди старта (извършен най-рано на 29.07.2020 г.). Прегледът се удостоверява със съответен документ, който се представя за проверка преди старта.
Всеки участник подписва декларация по образец, публикувана в сайта на маратона. Декларацията се разпечатва, подписва и представя на старта. За плувците под 18 г. декларацията се подписва от родител.

Всеки участник подписва декларация – съгласие за предоставяне и обработка на личните данни, публикувана в сайта на маратона. Организаторите гарантират, че данните ще се използват само за целите на маратона.

Новото рибарско пристанище „Карантината“ е сборният пункт на маратона Галата – Варна 2021. Миналата година участниците се събраха пред паметника в едноименната местност. Входът на пристанището е точно срещу паметника.

За улеснение на плувците, които нямат транспорт, във времето от 7,00 до 8,00 ч на интервал от 10 минути от Катедралата ще тръгва по един специален автобус, обозначен с информационна табела за маратона.

Заявката за участие е от 6,30 до 9,00 ч.

Стартът ще бъде даден в 9,30 ч след инструктаж.

Участието е индивидуално.
Разстоянието може да бъде преплувано със свободно избран стил, но без никакви помощни средства.
По време на плуването не се разрешава приемането на каквито и да е хранителни, питейни, медикаментозни и други средства.
90 минути след първия пристигнал на финала маратонът официално се затваря и участниците са длъжни да напуснат трасето, като се качат в съпровождащите плавателни средства.
Всеки участник е длъжен да спазва мерките за безопасност, наложени от епидемичната обстановка в страната към датата на провеждане на маратона.

Съдиите от лодките коригират участниците в случай на по-големи отклонения от маршрута.

Състезатели, които се нуждаят от медицинска или друга помощ или желаят да прекратят плуването, задължително трябва да дадат знак с многократно движение с изпъната ръка на ляво и дясно.

Всички, преплували разстоянието от нос Галата до Варна в определеното време, получават: закуска и напитка, удостоверение за успешно преплуване и фланелка.

При неподходящи метеорологични условия, организаторите си запазват правото да отложат проявата.

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448