Лидерът на ЕНП Манфред Вебер от Варна: Европа очаква ГЕРБ и СДС да ни дадат отново стабилна България

Варна<+> 30.03.2023 20:26 Снимка: ДНЕС+

Лидерът на ЕНП Манфред Вебер от Варна: Европа очаква ГЕРБ и СДС да ни дадат отново стабилна България

Коалиция ГЕРБ - СДС избра Варна за закриване на предизборната си кампания. Лидерът на Европейската Народна партия Манфред Вебер пристигна в морската столица специално за грандиозното събитие. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателя на ЕНП бяха посрещнати от препълнената зала в Двореца на спорта и културата със силни възгласи и аплодисменти.

„Щастлив съм да съм тук в тази пълна зала“, заяви Манфред Вебер. И подчерта, че ГЕРБ и СДС имат много приятели в Европа и ЕНП. „Основният аргумент, на който ние наблягахме е, че докато правителството на Борисов беше на власт, България беше силна, стабилна, с проекти и пътища, но сега виждаме точно обратното -  нестабилност и инфлация. Затова имаме нужда от ГЕРБ и СДС, за да ни го дадат отново“, подчерта Вебер.

Той разказа, че днес е разгледал Варна и спортната ѝ зала, построена с европейски средства. Посочи, че сега европейските пари не могат да се използват, защото България две години е без стабилно правителство. „6 милиарда ви чакат за предотвратяване на последиците от COVID-19, те трябва да бъдат инвестирани в страната ви“, посочи Манфред Вебер.

„Всички ние трябва да си зададем въпроса в какъв свят искаме да живеем утре и да изберем свободата“, подчерта Вебер. Той обаче бе категоричен, че на фона на  битката с икономическата криза и инфлацията не трябва да се забравя проблемът с миграцията. Лидерът на ЕНП изказа благодарност на граничарите, които пазят българската граница, която е външна за ЕС.

„В България за последните 2 години хората 5 пъти бяха призовани да гласуват. Демокрация не значи да правим толкова пъти избори, докато получим желания резултат и този, който ни харесва. Означава да има стабилен кабинет. Именно това направи Бойко Борисов, който по време на управлението си се ползваше с доверието на хората. Затова, идете да гласувате и дайте гласа си за бъдещето на децата си“, заяви в края Вебер.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648