Лекар в спешeн център преглежда с 1,9 промила алкохол

Варна<+> 19.09.2022 18:58 Снимка: ДНЕС+

Лекар в спешeн център преглежда с 1,9 промила алкохол

Пациент се оплака от грубо отношение на д-р Георги Славов, завеждащ “Гръдна хирургия” в МБАЛ “Света Анна” във Варна.

Пиян лекар от спешния център преглежда жена ми, приета по спешност в МБАЛ “Света Анна” с кървене от гърдата, разказа за “24 часа” Дамян Стоянов от Варна.

Когато 51-годишната Радостина Стоянова, която се бори с раково заболяване, получава кървене в неделя след 17 ч, съпругът ѝ се обажда на тел. 112, откъдето е насочен към Спешния център в града.

Казаха ми да тампонирам раната, след което да заведа жена ми в болницата, което направих. Междувременно тя припадна в ръцете ми. Когато пристигнахме в спешния кабинет, към 17,30 ч ни посрещна д-р Славов. Още с влизането ми направи впечатление грубото му отношение към нас, жена ми не можеше да говори, настоях аз да обясня случилото се, но той не ме слушаше, задаваше неадекватни въпроси, а когато стана от стола - залитна, разказва пред "24 часа" Дамян Стоянов.

Тогава ядосаният съпруг се обажда на тел. 112, откъдето го свързват с полицията и пращат екип на място. При проверката дрегерът отчита 1,9 промила алкохол, до кръвна проба не се стига. Впоследствие жената е приета в отделението, вече е оперирана и се чувства добре.

“Обръщам се към медията ви, за да предпазя да не пострада някой друг. Не е нормално да ни лекуват пияни лекари”, каза още Стоянов.

От ръководството на МБАЛ “Света Анна" Варна информираха, че незабавно е разпоредена и извършена вътрешна проверка по случая.

“Установено е нарушение на трудовата дисциплина, за което ще бъде наложено адекватно административно наказание. Установено е също, че няма отклонение във времето и реакцията на екипа или нарушение на медицинския протокол спрямо пациентката, тя вече е оперирана и е в добро състояние”, се казва в официалния отговор на лечебното заведение.

Медията ни научи, че д-р Славов до момента е с безупречна репутация, но скоро е претърпял голяма лична загуба в семейството си.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648