Варна<+> 07.07.2021 12:10 Снимка: ДНЕС+

Красен Кралев : Варна може да има още един басейн с олимпийски размери

Срещнах се с клубовете по плувни спортове  „Варна“, „Торпедо“, „Юлиян Русев“, „Оренда“ и „Астери“. Разговаряхме за бъдещето на водните спортове в морската ни столица. Обсъдихме възможността във Варна да бъде изграден още един плувен басейн с олимпийски размери, тъй като популярността на водните спортове расте постоянно.

Радвам се, че през последните години успяхме да утвърдим България като отличен организатор на международни състезания от най-висок ранг.

Ще продължим да приоритизираме българския спорт, защото вярвам, че страната ни има огромен потенциал да създава и изгражда таланти.  

Разговарях също и с клубовете по кикбокс и муай тай „Ахил“, „Вокил“, „Боил“ и „Аргус“. Поех ангажимент пред тях, че ако получим отново мандат за управление, ще осигурим финансиране за обособяване на нова зала за бойни спортове. Благодаря им за високата оценка за работата ми като министър на спорта. За мен е важно да знам, че усилията, които Министерството на младежта и спорта полага през последните години, за да подкрепя спортните клубове, имат реално отражение и дават резултат.

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448