Коледната кампания на "Делфините" събра близо 17 хил. лв. за деца с аутизъм от Варна

Варна<+> 25.12.2020 18:43 Снимка: ДНЕС+

Коледната кампания на "Делфините" събра близо 17 хил. лв. за деца с аутизъм от Варна

Традиционната благотворителна Коледна кампания на "Делфините" във Варна събра 16 663,56 лв., с които ще бъдат в полза на деца с аутизъм от морската столица, научи Moreto.net. Кампанията се проведе за 14-та поредна година и макар в много по-различни и трудни условия, младежите преизпълниха очакванията си.

Ето какво написаха "Делфините" в навечерието на Бъдни вечер.

Пожелаваме на всички светли празници, здраве и късмет. Нека винаги имате подкрепа и любов до вас и бъдете щастливи. 

А ние си пожелаваме следващата Коледа да бъде по-различна от тази, но не и по-малко магична.

Тази година нашето чудо се изразява в 16 663,57лв. за център "Живот под дъгата" към Асоциация "Да съхраним жената". Надяваме се тези средства да сбъдват поне малко и вашата мечта, защото нашата е сбъдната.

Знаем, че не за всекиго беше лесна годината, но сме благодарни на всички вас, които ни подкрепихте. Нашето желание беше за поне 10 000, което е равностойно на една стая, а събрахме близо 17 000, което е много повече от очакваното.

Едно голямо БЛАГОДАРЯ И ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ ВАС!


Средствата от кампанията ще бъдат дарени на ЦСРИДУ "Живот под дъгата" към Асоциация "Да съхраним жената". Центърът се грижи за деца с аутизъм. Той е причината тези деца да имат едно по-разнообразно ежедневие. Да развиват своите умения и творчески наклонности, да се забавляват, а не да стоят само затворени вкъщи. Този център поема, макар и почасово, грижата за тези деца. А по-важното помага на техните самотни родители да могат да отделят нужното време за работа, за да могат да се осигурят и финансово, за да се грижат за децата си.

От организацията ще помогнат на центъра като закупят обзавеждане за няколко стаи - за арт терапия, за музика, за кинезитерапия, за тихи игри и др. Със събраните средства се надяваме да можем да закупим музикални инструменти, рехабилитационни IT средства, тренировъчни съоръжения, всичко нужно за обзавеждането на стаите./moreto.net

CHF CHF 1 1.77577
GBP GBP 1 2.25956
RON RON 10 4.01204
TRY TRY 10 2.24357
USD USD 1 1.62269