Кметът Иван Портних се срещна с представители на Microsoft България

Варна<+> 14.10.2020 17:11 Снимка: ДНЕС+

Кметът Иван Портних се срещна с представители на Microsoft България

Кметът на Варна Иван Портних проведе работна среща с Калин Димчев, изпълнителен директор на Microsoft България,  и част от неговия екип - Ева Попова и Гергана Русева. Повод за срещата бе обсъждане на възможности за сътрудничество между компанията и Община Варна , в подкрепа на каузата „Варна – Град на Знанието“.

Тази инициатива на кмета Иван Портних има за цел дългосрочно развитие на морската столица и трансформиране на икономическия профил на града чрез дигитални, иновативни и зелени решения. Каузата обединява усилията на местната власт, бизнеса, образователния и научен сектор за реализиране на пълния потенциал на града, като през месец август Microsoft България бе една от компаниите, които подкрепиха Меморандума за сътрудничество и партньорство за реализиране на „Варна – Град на Знанието“.

„Приветстваме този тип мислене и сме готови да бъдем партньори, да вървим заедно по този път. Горди сме с това, което видяхме днес във Варна и университетите, което може да стане еталон за образованието в България“, коментира Калин Димчев.

„Ние вярваме, че във време на предизвикателства, придобиването на нови умения, повишаването на квалификацията и подобряване качеството на работа са още по-важни, затова ще се радваме да реализираме съвместни проекти с Microsoft“, заяви кметът Иван Портних.

По време на разговорите бяха представени различни възможности и добри практики на компанията, реализирани в много държави по света – приложения за обучения, за развитие на регионални администрации, киберсигурност, градска устойчивост, зелени технологии, туризъм, култура, здравеопазване. Договорено бе експертите от Microsoft България да изпратят конкретни предложения за съвместни проекти с Община Варна. 

CHF CHF 1 1.82908
GBP GBP 1 2.15728
RON RON 10 4.01048
TRY TRY 10 2.01828
USD USD 1 1.6678