Изтъкнат полски офталмолог ще бъде гост в МУ-Варна

Варна<+> 25.08.2021 09:50 Снимка: ДНЕС+

Изтъкнат полски офталмолог ще бъде гост в МУ-Варна

В периода 25–30 август 2021 г. проф. Марцин Стопа, ръководител на Катедрата по очни болести и оптометрия към Медицинския университет в Познан, Полша, ще бъде гост в МУ-Варна. Като част от програмата Европейски научни мрежи, визитата на специалиста ще бъде в подкрепа на профилактичната програма за опазване на очното здраве на населението на всички нива. Организатори са МУ-Варна и Специализирана болница по очни болести за активно лечение – Варна. Програмата обхваща пациенти с усложнения от социалнозначими заболявания.

Проф. Стопа е един от най-добрите ретинални хирурзи в Европа, пионер в иновативните генетични терапии на ретината. Той ще представи лекция за приложението на лукстурна, генетична терапия, разработена за борба със заболяването пигментен ретинит.

Специалистът има богат опит в приложението на иновативния препарат, който се инжектира еднократно в окото и спира прогресирането на тази рядка наследствена болест. Неговата петдневна визита има за цел обмяна на опит със специалистите от Специализирана болница по очни болести за активно лечение – Варна и стратегическо партньорство в дългосрочен план. Програмата ще включва безплатни прегледи и иновативни операции на пациенти с ретинални проблеми.

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448