Иван Портних: Ситуацията през последните месеци забави ключови проекти във Варна

Варна<+> 04.12.2021 14:29 Снимка: ДНЕС+

Иван Портних: Ситуацията през последните месеци забави ключови проекти във Варна

Безвремието през последните месеци заради трите пъти ходене на избори и липсата на работещо правителство е довело до забавянето на ключови проекти като довършването на автомагистрала "Хемус" и на автомагистрала "Черно море"

Това каза за Радио Варна кметът на града Иван Портних.

Той очаква, че всичко да бъде заложено в проектобюджета за следващата година.

По думите му липсата на правителството е възпрепятствала и изграждането на новата икономическа зона в Аксаково. Той е категоричен, че тя няма как да бъде реализирана без подкрепата на държавата.

"Варна е морската столица на България и тя няма как да не бъде приоритет на всяко едно правителство", смята градоначалникът.

Той коментира и проекти, които се изпълняват в града:

В квартал "Кайсиева градина" в момента се работи усилено по полагане на асфалтова настилка. На улиците "Петър Дертлиев" и "Проф. д-р Емил Станчев", предстои също така рехабилитацията на улица "Асен Разцветников". В този район от десетилетия нищо не е правено. Впоследствие ще се облагородят и междублоковите пространства.

В квартал "Изгрев" в момента се обновява цялостно инфраструктурата, където са така наречените експериментални блокове в междублоковите пространства.

В "Аспарухово" работим на улица "Св. св. Кирил и Методий", високите блокове, на същата улица се изгражда и нова спортно игрище.

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448