Феновете скочиха! Замесиха Спартак (ВН) в политическата кампания

Варна<+> 22.10.2023 08:43 Снимка: ДНЕС+

Феновете скочиха! Замесиха Спартак (ВН) в политическата кампания

За пръв път във вековната история на Спартак (Вн) клубът бе замесен в политическа кампания! До безпрецедентната ситуация се стигна след обръщение на президента на "соколите" Павлин Николов в официалния Фейсбук профил. Там той публикува обръщение към всички фенове на Спартак, в което призовава на предстоящите местни избори във Варна да се гласува против сегашния градоначалник Иван Портних. Николов открито призовава да се подкрепи конкретен кандидат, съобщава novsport.com.

Той изтъква като основен аргумент презастрояването в града и лоша инфраструктура, а всъщност е основен презастроител във Варна - има над 100000 кв.м РЗП.

Публикацията, обаче срещна яростна съпротива от страна на феновете, които буквално я "заляха" с гневни коментари. Привържениците на Спартак явно добре помнят, че реконструкцията на любимия им стадион, който в момента е едно чудесно спортно съоръжение, се случи благодарение правителството на Бойко Борисов и усилията на тогавашния спортен министър Красен Кралев и кмета на Варна Иван Портних.

„Брутална наглост, никой никога не си е позволявал да използва клуба в предизборна кампания! Срам и позор!", пише потребител с името Sergey Petrov. "Е това вече минава всякакви граници", е мнението на А. Илиев. "ВЪН ПОЛИТИКАТА ОТ СПОРТА! ВЪН ПОЛИТИКАТА ОТ СПАРТАК! Всеки има право на глас и мнение за когото и каквото иска, но не замесвайте СПАРТАК В ТОВА! Стадиона е място, което обединява всички нас под една кауза - СПАРТАК. По този начин, освен разединение, нищо друго няма да постигнеге", коментира Виктор Господинов. Най-краен е Росен Попов. Той пише: "Тази публикация е такова дъно и петно за клуба, че ще се помни дълго. Освен ако на някои хора не им дойде акъла в главата и не я изтрият възможно най-скоро".

По всичко личи, че публикацията на президента на Спартак (Вн) е един нескопосан опит за политически ПР. Защото наистина политиката няма място в спорта. Още по-малко в един от двата обичани варненски футболни клуба...И едно е феновете да подкрепят някого, който наистина е помагал на любимия им отбор. И съвсем друго, когато ръководството замесва клуба в политическа кампания.../tribune.bg

CHF CHF 1 2.00495
GBP GBP 1 2.32712
RON RON 10 3.93591
TRY TRY 100 5.42451
USD USD 1 1.79319