До последно остава на поста си кметът на район „Приморски“

Варна<+> 11.02.2024 17:42 Снимка: ДНЕС+

До последно остава на поста си кметът на район „Приморски“

Кметът на Варна Благомир Коцев коментира на спешна пресконференция внесеното възражение в ОИК – Варна от кмета на район „Приморски“ Николай Желязков за законосъобразността последният да остане на поста си. Срещу Желязков има постъпил сигнал в Общинската избирателна комисия, че е вписан като ликвидатор на дружество. Според експерти, внесените документи в ОИК – Варна дават основание за предсрочно прекратяване на пълномощията на Желязков като районен кмет, поради несъвместимост.

Кметът Коцев заяви на брифинга, че според него съществува политическа атака „от ГЕРБ, но не само от Варна, а от по-високо ниво“. Направи и паралел с атаката срещу друг кмет на „шарлатаните“ (според лексиката на президента Румен Радев) – Васил Терзиев в София.

„Тези атаки не са случайни, но ние няма да се поддадем! Стават в момент, в който искат да се разклатят нашите позиции“, разстроено подчерта Коцев и заяви, че за скандала с кмета на район „Одесос“ последната дума има българското законодателство.

На свой ред Николай Желязков също определи случващото се във Варна като политическа атака и опроверга тезата, че заема поста в разрез със закона.

„Сигналът подаден срещу мен е от старо вписване в Търговския регистър от 2021 г.“, убеден е Желязков.

Според него в Търговския регистър не се съдържа цялата адекватна по казуса информация. Той твърди, че вписването е заличено в нужните срокове и подплати пред медиите твърдението си с валидни (по неговите думи) документи.

И потвърди, че смята да остане кмет на район „Приморски“ до последно.

„Не се чувствам нарушител на закона. Всичко съм направил в срок“, категоричен е Желязков.

Заместник-кметът на Варна Диан Иванов допълни, че след изборите организирана атака има срещу него, кмета, и тя е следствие на всички действия, които новото ръководство на общината е предприело за осветяване на порочни практики. /Варна новини

CHF CHF 1 2.0566
GBP GBP 1 2.28434
RON RON 10 3.93053
TRY TRY 100 5.8357
USD USD 1 1.80945