Директорът на РУО: Зрелостниците във Варна – отговорни и дисциплинирани!

Варна<+> 04.06.2020 21:55 Снимка: ДНЕС+

Директорът на РУО: Зрелостниците във Варна – отговорни и дисциплинирани!

Двете задължителни матури във Варна са преминали спокойно и с много стройна организация. Зрелостниците са се отнесли към задълженията си за социална дистанция и употреба на лични предпазни средства много дисциплинирано и отговорно. Това каза за „Варна новини“ директорът на Регионалното управление на образованието Венцеслава Генова.

Също толкова отговорни и дисциплинирани са били зрелостниците и към работния процес. Няма нарушаване на правилата и опити за преписване, уточни директорът на РУО – Варна.

Само 32-ма зрелостници от 2387 общо допуснати до изпит не са се явили на втората задължителна матура в сряда, по Български език в понеделник неявилите се са били 65. Причините за това не са известни, но със сигурност във Варненска област няма болни или поставени под карантина зрелостници, подчерта Венцеслава Генова.

Порядъка и правилата по време на матурите са едни и същи, само обстановката е различна и към нея всички са се отнесли абсолютно отговорно. Зрелостниците като възрастни хора, а възрастните като много добри професионалисти с чувство за дълг, посочи директорът на РУО – Варна./Варна новини

CHF CHF 1 1.81752
GBP GBP 1 2.135
RON RON 10 4.02434
TRY TRY 10 2.18017
USD USD 1 1.65931