Варна<+> 31.05.2023 10:51 Снимка: ДНЕС+

Детска градина "Делфинче" отпразнува своя 14-ти рожден ден със спортен празник

„В нашата детска градина

празници честичко има.

На спорта отредихме местото

на днешният  празник чудесен-

на делфинчета смели, бързи, скокливи.

На учители ….доста издържливи.

И на родители… неуморими…“.

С такова настроение започна празникът на ДГ "Делфинче", която вчера отпразнува своят 14-ти рожден ден.

Деца, учители, родители и служители в детското заведение се включиха в празника, като заедно споделиха празничното настроение на повода. Празничното събитие уважи и кметът на Район "Младост" Христо Христов.

Децата от "Делфинче" се справиха прекрасно с всички спортни предизвикателства, а учителите с гордост подкрепяха своите възпитаници в спортните игри. Празника на ДГ "Делфинче" се превърна в истински маратон на емоции, спортен хъс и вълнуващи моменти.

Гостите на празненството станаха свидетели на богата и прекрасно организирана програма, в която имаха възможност да се включат и родителите, което се превърна в истинска забава за малчуганите. 

Малки готвачи от група „ Златна рибка“ пренасяха  продукти без да се плашат и торта, която бяха приготвили сами.  Децата от група „ Морско конче“ участваха в игри с топка, а малчуганите от група  „Пингвинче“, вървяха по пейки, като показаха как умело пазят равновесие, а родители с топки в ръце дриблираха сръчно. Големите групи натрупаха червени точки.

Дечицата от група „ Рапанче" взеха участие в щафетна игра, след което потанцуваха за гостите.

А най- големите – децата от група „ Морска звездичка“ изпълняваха най-точно правилата на игрите и щастливо танцуваха. А техните родители във  „Весело надбягване с чували“  играха като ловки спортсмени.

И така в нашия прекрасен дворец на мечтите и царство на игрите ДГ "Делфинче" с флашмоб, деца, родители и учители завършихме празника и спортен дух завладя ни всички. Награди имаше - и купи, и торти и много усмивки!

По материла работи Геновева Михайлова, ДНЕС +

CHF CHF 1 2.02049
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.63146
USD USD 1 1.83594