Д-р Янко Станев: Да се атакуват ръководителите на града означава, че атакуваме града си

Варна<+> 21.02.2024 18:02 Снимка: ДНЕС+

Д-р Янко Станев: Да се атакуват ръководителите на града означава, че атакуваме града си

„Няма смисъл да нападате г-н Портних или който и да е бивш кмет. Това е много недостойно! Три пъти е печелил доверието на варненци. По същия начин не съм позволявал да бъдат атакувани и г-н Кирчев, и г-н Йорданов“. 

 С тези думи от трибуната на общинската сесия д-р Янко Станев се обърна към общинските съветници на Варна.

Повод за изказването му стана дискусията по точка от дневния ред на заседанието, в която съветниците дебатираха Годишната програма за управление и разпореждане с имоти- общинска собственост 2024 г.

Заместник-председателят на СДС и общински съветник от синята партия в съвета на Варна д-р Станев подчерта, че „има основание в изказването на всяка една от спорещите страни. Искам да кажа, че абсолютно съм съгласен с атаките, които винаги следват, когато една администрация е сменена с друга. Но са всички програми са правени компромиси, и тези компромиси са правени, за да са защитени интересите на варненци.

„Тази програма - закъсняла е, факт е! Ясно е, че би трябвало да се разгледа много професионално. Не съм експерт в собствеността, обаче категорично не съм съгласен с твърдението, че има „милиони раздадени“, защото означава, че и аз съм гласувал… И в същото време не съм съгласен новата администрация да бъде атакувана, заради това, че се опитва да прави нещо. Аз знам какво се опитвате да направите и това е нормалното. Вие искате да се приеме бюджета. Да се приеме всичко, за да може да се разплатите и за заплатите, и за социалната сфера, и за другите сектори. В това е смисълът на Бюджета! Той не е бюджет на Общинския съвет, нито е на кмета. Това е бюджетът варненци! С него ще се запълват онези буфери, с които реагираме за доброто на населението на Варна“, каза д-р Станев.

И продължи: „Днес бях казал, че няма да се изказвам. Но взех думата, за да кажа, че няма смисъл да се хвърля кал нито върху бившата, нито върху настоящата администрация. Ако имате алтернативи, предлагайте ги. Защото, сега, ако забавите всичко, ще ви кажа какво ще стане и какви дефицити ще се получат - не за нас, а за гражданите, за които се отнася този бюджет. Мога и да изброя дейностите, в които ще се получат тези дефицити.“

В заключение лидерът на СДС д-р Янко Станев категорично подчерта, че „едно от най-смешните неща е да се атакуват ръководителите на града - каквито и да са те! Това означава, че атакуваме града си.“

CHF CHF 1 2.013
GBP GBP 1 2.28956
RON RON 10 3.93393
TRY TRY 100 5.68004
USD USD 1 1.83612