Варна<+> 12.06.2023 14:50 Снимка: ДНЕС+

Четвъртокласниците от ОУ "Христо Ботев" с високи резултати на НВО по БЕЛ и математика

Четвъртокласниците от ОУ "Христо Ботев" във Варна накараха училищното ръководство, учители и родители истински да се гордеят със своите деца и възпитаници.
Малчуганите се нареждат сред отличниците на България по БЕЛ: Среден брой точки- 83,43 - среден успех - Отличен 5,50.
 
По математика средният брой точки е 72, което е среден успех- Много добър 4,89.
Четирима ученици са с максимален брой точки - 100 по математика и един ученик със 100 точки по БЕЛ. За гордостта на Аспарухово и основното училище съобщи за ДНЕС+ директорът на учебното заведение Виктория Шереметова.
 
"Училищното ръководство и учителите поздравяват всички четвъртокласници за успеха, отговорното отношение и старанието. Високите успехи са реалност, защото са съчетание от професионализма на учителите- Върбинка Любчева, Мария Недева, Мариета Николаева, Станислава Смилкова и Недялка Атанасова, ученолюбието на учениците и съпричастността на родителите! Заедно можем много! Гордеем се с вас, БОТЕВЦИ!", сподели още г-жа Шереметова.
 
Част от учениците вече са приети в Математическата гимназия "Д-р Петър Берон", а гордите им учители с тъга ще се разделят с тях след 4 години заедно в трудния и безпрецендентен период на изолация и онлайн обучение. Целият випуск премина почти две години ту в онлайн среда, ту в училищна и въпреки трудностите и предизвикателствата пред тях, децата са сред отличниците в страната.
 
Випуск 2012 пострада най-много от ситуацията с Ковид-19. Децата прекараха втория срок още в първи клас в обучение в електронна среда. Втори клас отново, но обстоятелствата не спряха  родители, учители и целият екип на училището да успее да подготви децата за първият изпит, на който те достойно се представиха.
 
Средна оценка „много добър“ е резултатът, който са постигнали четвъртокласниците на националното външно оценяване. На него се явиха над 52 500 деца. По български език и литература учениците са изкарали средно 70,5 точки от 100, резултат съизмерим с този от миналата година.
 
Варна се нарежда трета по високи резултати на Националното външно оценяване.
Предстои ново предизвикателство пред училището, а именно НВО за седмокласниците. Утре ще бъде изпитът по български език и литература, а на 16 юни- по математика.
 
CHF CHF 1 1.97878
GBP GBP 1 2.28913
RON RON 10 3.93187
TRY TRY 100 5.59205
USD USD 1 1.80029