Блокираните срещу блокадата

Варна<+> 29.07.2020 14:06 Снимка: Виждам те КАТ -Варна

Блокираните срещу блокадата

Малобройните блокиращи вредят на метода си на блокади. В такава "туршия" се оказаха протестърите във Варна.

Манифестациите на недоволстващите в морската столица леко промениха характера си, а броят на излезлите с тъпани, свирки и вувузели на улицата, драстично намаля.

Този факт явно поизнерви недоволните и те решиха да накажат варненци за тяхното „безхаберие за бъдещето им“, като ги блокират в града и им отнемат правото да се приберат навреме по домовете си.

Така те не само не си спечелиха последователи, а точно обратно - гневните им съграждани, осъдиха остро действията им.

Повод за недоволството на „безхаберните“, както ги наричат протестиращите, е затварянето вчера в късния следобед на  Аспарухов мост.

Така хиляди хора от 30-хилядния район ‚Аспарухово“ и пътуващи към АМ “Черно море“ останаха под блокада в автобуси и автомобили в горещото време.

В социалните мрежи през вчерашния, а и през днешния ден, гневът на варненци ескалира до там, че  онези, които вчера не успяха да се придвижат по моста, се заканиха да се саморазправят с блокиращите и да се сложи край на тази безумна практика.

„Не стига целия този шум на тъпани, свирки и крясъци, ами сега блокираха и целия град. Като искат нека протестират, но защо ми отнемат правото да се прибера в дома си навреме. Как да си взема детето от детска градина“, коментират възмутени граждани в мрежата.

Днес протестиращите отново заплашват да блокират Аспарухов мост в 16:00 часа. В социалните мрежи те обявиха намеренията си, което срещна отпор от хората, които за пореден път ще се окажат под блокада на моста.

Въпроси като кой позволява главна пътна артерия, а за аспаруховци и галенци единствена, да бъде затваряна от протестиращи, все още остават без отговор от органите на реда.

Геновева Михайлова 

CHF CHF 1 1.82464
GBP GBP 1 2.15507
RON RON 10 4.01212
TRY TRY 10 2.046
USD USD 1 1.65482