Анулират резервации в хотелите за декемврийските празници, след въвеждане на новите мерки

Варна<+> 30.11.2020 12:21 Снимка: ДНЕС+

Анулират резервации в хотелите за декемврийските празници, след въвеждане на новите мерки

Студентските купони се местят в къщите под наем

Хотели и ресторантьори отчитат масово анулиране на резервациите за декемврийските празници след въвеждането на новите мерки. Но както през лятото, така и през зимата най –привлекателни за хората се оказват къщите под наем. Причината за търсенето е, че са самостоятелни и предлагат частни партита.

Освен това за група от хора излизат по евтино, а най-важното за почиващите е липсата на контрол за масови събирания. Така между 10 и 15 човека може да вдигнат купон в наетата от тях къща, и то без да спазват норми и правила.

От алтернативата за терен  под наем за тържество  ще се възползват преди всичко студентите, защото празникът им със сигурност няма да се състои в някой ресторант, но и няма да отпадне. 

Решихме да проверим какви са офертите в един от сайтовете за колективно пазаруване. Оказа се, че предложения  за вили под наем не липсват, а към някой от нощувките се предлага и изхранване, но с доставка в стаята.

Запитванията към този вид услуга са много. Проблемът е, че именно в самостоятлените къщи, в  тесен кръг ,най-лесно се разпространява вирусът. Припомняме, че сме в пандемична обстановка, с частичен локдаун, хиляди новозаразени на ден и много починали. 

CHF CHF 1 1.81988
GBP GBP 1 2.19576
RON RON 10 4.01254
TRY TRY 10 2.16004
USD USD 1 1.62121