Акция „Жълти стотинки – деца помагат на деца“ се проведе във Варна

Варна<+> 12.12.2021 11:55 Снимка: ДНЕС+

Акция „Жълти стотинки – деца помагат на деца“ се проведе във Варна

Акция „Жълти стотинки – деца помагат на деца“ се проведе на 11 декември във Варна.

Инициативата този път се проведе на площадчето до Община Варна и продължи до 16 часа.

Основната цел на инициативата е деца да помагат на деца. Събраните средства се инвестират в закупуване на медицинска апаратура за детски отделения в цялата страна. Тази година обект на доброто дело са лечебни структури в Шумен.

За всеки участник в кампанията са подготвени официални грамоти, докато предавате вашите стотинки ще имате възможност да се насладите на авторска кухня, десерти, майсторски ястия и специално подбрани напитки.

Акцията „Жълти стотинки-деца помагат на деца“ се реализира от 2008 година насам. Участник в кампанията може да стане всеки независимо от възрастта. Вниманието обаче е насочено към включването на най-малките. Идеята е основна движеща сила да бъдат децата, които да дарят, за да могат връстниците им да получат необходимата качествена здравна грижа.

Механизмът е съвсем прост. Всяко дете събира у дома си през цялата година дребни жълти монети. С разрешение на родителите си ги предава еднократно за купуване на играчки за децата в болници и за обзавеждане на детски болнични стаи.

Най-големият дар в акция “Жълти стотинки” е самото участие. Дори пликчето на детето да съдържа само една единствена монета, то е изпълнило благородната си мисия.

Още по темата

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648