14 паралелки под карантина от варненски училища, над 230 деца учат дистанционно

Варна<+> 23.09.2020 12:37 Снимка: ДНЕС+

14 паралелки под карантина от варненски училища, над 230 деца учат дистанционно

Общо 14 са паралелките, които бяха преведени под карантина поради заразени учители или ученици, заяви за медията ни директорът на РУО–Варна Венцислава Генова. 

Над 230 ученика вече учат дистанционно. 

Главно в основните и началните училища на територията на община Варна има установени случаи на носители на Ковид-19

В ОУ "Стоян Михайловски" са карантинирани 9 паралелки, заради заразен учител по английски език.

В ОУ "Ангел Кънчев" две паралелки са под карантина и децата ще учат дистанционно. Там има заразено дете, чиято сестричка учи в IV Езикова гимназия, където отново целият клас на детето е под карантина. 

В НУ "Васил Левски" има една паралелка под карантина. Там са заразени двама учители, като единият преподавател се е заразил преди началото на учебната година и е нямал контакти с учениците. Другият педагог е бил само два дни на работа след 15 септември, когато е почувствала дискомфорт и е уведомила директора на училището, заяви Стела Петрова, директор на началното училище. По думите ѝ, учителката се чувства добре и е с леки оплаквания. Засега няма сигнали от деца, които да са развили симптоматика, допълни директорката. 

ОУ "Христо Ботев" в Аспарухово също има една паралелка под карантина - един от вторите класове днес започна онлайн обучението. Децата вече имат изградена представа и са свикнали с дистанционното обучение, съобщават родители. 

Още едно основно училище е с карантинирана паралелка - това е ОУ "Иван Вазов", потвърди директорът на РУО-Варна Венцислава Генова

Геновева Михайлова

 

CHF CHF 1 1.82532
GBP GBP 1 2.15509
RON RON 10 4.0113
TRY TRY 10 2.10115
USD USD 1 1.65021