Варна<+> 02.08.2020 14:21 Снимка: ДНЕС+

1000 х 1000 - порция лятно удоволствие за любителите на плувната магия

Двеста души, омагьосани от най-красивия спорт – плуването, се стекоха на Южния плаж във Варна, за да си подарят незабравими емоции в четвъртото издание на плувния празник 1000 х 1000. Участниците плуваха без притеснение въпреки вълната, която летният морски бриз вдигна.

Идеята за атрактивното преплуване, което няма състезателен характер, е на Филип Ромбаут, председател на Управителния съвет на плувния шампион на България - „Черно море” и изпълнителен директор на „Агрополихим”.

Организатори са ВМС на Република България, община Варна и плувният шампион на България ПСК „Черно море”. Събитието се провежда с изключителната подкрепа на Billa и концесионера на плажната ивица „Лазурен бряг 91“.  За безопасността на плувците по трасето се погрижиха ВМС с няколко бързоходни лодки, а за реда и дисциплината по време на цялото събитие съдействаха екипите на Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи. Доброволци се включиха в техническото обезпечаване на 1000 х 1000. За високия градус на емоцията се погрижиха музикален оформител и водещ.

Организацията бе блестяща и се проведе по всички правила за безопасност, свързани с настоящата извънредна ситуация. Всеки участник премина преглед през лекарите от Медицинския център за рехабилитация и спортна медицина Варна – ЕООД. Докторите мериха температурата и кръвното налягане на плувците.

1000 х 1000 бе генерална репетиция за 80-ия юбилеен маратон Галата – Варна, който е на 2 август.

Най-развълнувани и нетърпеливи да участват в 1000 х 1000 бяха малките плувци от ПСК „Черно море“. Изключително колоритни и ентусиазирани бяха и представителите на ПК „Левски“. Десетки млади семейства с дечица си подариха лятна порция удоволствие в плувния празник.

За разлика от предходни години, това лято наградите за участниците бяха още повече, по-различни, по-вкусни и интересни. Община Варна ги зарадва с две дузини атрактивни морски бонуси – плажни топки и кърпи, шнорхели, плувни очила и раници. Освен подаръците, осигурени традиционно от Община Варна, имаше и много изненади от ежегодния спонсор Lucky hunt – маркови красиви тишърти и шапки с логото на фондацията.

За първа година в наградите, които бяха раздадени в томбола с участието на всички плувци без изключение, се включи Детски кът – Варна. Домакините му зарадваха малчуганите с безплатни карти за любимите им супер атракции в Морската градина. От хитовото сладкарско ателие Cherry by Mary връчиха ваучери за неустоимо вкусни и красиви торти. А най-добрата верига ресторанти  „Стария чинар“- любимо място за ценителите на добрата кухня и отбраните еликсири, изненада участници в 1000 х 1000 с ваучери за вечеря и деликатесни вкусотии.

CHF CHF 1 1.80444
GBP GBP 1 2.17689
RON RON 10 4.01344
TRY TRY 10 2.09954
USD USD 1 1.63258