Зидан официално си тръгна от Реал

Спорт 27.05.2021 15:20 Снимка: БГНЕС

Зидан официално си тръгна от Реал

Зинедин Зидан напусна Реал Мадрид след втория си период начело на клуба, съобщиха от пресслужбата на испанския колос.

„Реал Мадрид обявява, че Зинедин Зидан е решил да сложи край на настоящия си период като старши треньор на нашия клуб. Сега е време да уважим неговото решение и да му покажем признателност за неговия професионализъм, отдаденост и страст през всички тези години, и за това какво представлява фигурата му за Реал Мадрид. Зидан е един от най-великите митове на Реал Мадрид и неговата легенда е отвъд това, което е той като треньор и играч за нашия клуб“, споделиха от клуба на официалния си сайт.

Френският специалист напуска завършилия на второ място в Ла Лига клуб, след като го изведе до две шампионски титли на страната, три Шампионски лиги, две Суперкупи на Европа, две Световни клубни първенства и две Суперкупи на Испания за двата си престоя на треньорското кормило.

Очаква се Зидан да си вземе нова почивка от футбола, въпреки че е спряган за поста селекционер на Франция. Въпреки това, Дидие Дешан вероятно ще остане начело на "петлите" до Мондиал 2022 в Катар, освен ако французите на се представят катастрофално на предстоящото Европейско първенство това лято./БГНЕС

CHF CHF 1 1.9984
GBP GBP 1 2.28811
RON RON 10 3.93061
TRY TRY 100 5.63567
USD USD 1 1.82481