Жозе за уволнението от Рома: Елиминираха ме хора, които знаят малко за футбола

Спорт 15.02.2024 16:15 Снимка: ДНЕС+

Жозе за уволнението от Рома: Елиминираха ме хора, които знаят малко за футбола

Несправедливо и изненадващо беше, категоричен е Специалния

Жозе Моуриньо за първи път коментира уволнението му от Рома, което преди 20-ина дни изненада футболния свят.

Португалецът се съгласи да анализира старта на елиминационната фаза на европейските турнири за сайта football.com, като не пропусна, в свой стил, да прати "стреличка" към клуба, който го освободи насред сезона.

"Започва най-важното време от сезона в трите европейски състезания, а Шампионската лига е вероятно най-важният турнир изобщо в световния футболен календар - каза Жозе. - Аз съм човек с богат опит в тези турнири, стигал съм финали и съм ги печелил.

За съжаление, този път няма да съм част от тях. И не, защото съм бил елиминиран на терена. Не, бях елиминиран от хора, които знаят малко за футбола.

Това е животът и аз продължавам напред по пътя си въпреки това неочаквано и нечестно уволнение.

Ще се завърна, в това можете да сте сигурни. И отново ще ме видите в тези най-важни пролетни срещи в Европа."

Жозе бе отстранен от Рома след 138 мача, от които спечели 68.

И изведе отбора до два европейски финала поред, като спечели този в Лигата на конференциите и загуби с дузпи в Лига Европа.

"Това са наистина специални мачове - каза Моу вече за същността на турнирите. - На този етап е особено важно да имаш подход и стратегия. В първия мач играеш, за да вземеш победата. В реванша вече знаеш какво точно ти е нужно и настройката е спрямо това.

Елиминациите имат своята специфика и са игра на психика, не само на тактика. Печелиш с един гол - това е една ситуация. Завършваш наравно - друга."

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822